HABERLER & DUYURULAR

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanlığı'na Halil Uysal seçildi

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği’nin dün akşam Dernek merkezinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında yeni Yönetim Kurulu belirlendi. Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanlığına tek adayla gidildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na oy birliğiyle Halil UYSAL seçildi.

GYİD Eski Başkanı Ali Deniz Eraydın yapmış olduğu konuşmada “Öncelikle yeni başkanımızı kutlayarak sözlerime başlamak isterim. Halil Bey geçmişte YK mızda görev yapmış, sektörün dinamiklerine hakim bir kişilik olarak tanınır. Başkanımızın sektörün tüm önemli figürlerini bir araya getirerek çok faydalı çalışmalar yapacağına ve hepimiz için yeni ufuklar açacağına inancım tamdır” dedi.

GYİD Yeni Başkanı Halil UYSAL ve GYİD Üyeleri yaptıkları konuşmalarda Türk Bunker sektörünün durumunun ve genel gelişimlerinden bahsettiler. Türk Bunker sektörünün, zaman zaman yaşanan krizlere rağmen nasıl ayakta kaldığına dair bilgilendirmelerde bulunuldu.
2022 Türk boğazlarından geçen gemi sayısının 35bin olduğu, 146 gemi ile gemi sayısında azalma yaşandığı anlatılan toplantıda ayrıca Yönetim kuruluna Physical Bunker Supplierlardan, madeni yağ, sektöründen, traderlardan ve ÖTV’si sıfırlanmış yakıt tedarikçilerinden üyeler alınmasına ve geniş tabanlı çalışma grubu oluşturulması faaliyetine başlandı.

İstanbul Limanı’nın en çok tercih edilen ikmal limanı olması için çalışmalar başlatıldığına dair de bilgiler verildi.

 

Kaynak: https://www.denizhaber.net/gemi-yakit-ikmalcileri-dernegi-baskanligina-halil-uysal-secildi-haber-112345.htm